Magyar | English | Deutsch
GRÁNIT Bank Biztonsági Felhívás!
Az elmúlt időszakban több hazai bank ügyfele vált csalás áldozatává internetes bankolás közben. A bűnözők a nem megfelelő védelemmel rendelkező ügyfelek számítógépe, okostelefonja felett egy kémprogram segítségével átveszik az irányítást. Miután az ügyfél bejelentkezik a NetBankba, egy adategyeztetésre felhívó és az ügyfél türelmét kérő üzenetet jelenítenek meg, miközben a háttérben jogosulatlan pénzátutalásokat kezdeményeznek.

Ezek a támadások felismerhetők, mert ilyenkor a Netbank működése eltér a megszokottól.
Kérjük, minden esetben figyeljen az alábbi gyanús jelekre:
- a szokásostól eltérő, pl. ismételt SMS kommunikációra történik kísérlet belépéskor vagy egy adott tranzakció hitelesítése során,
- adategyeztetésre történő felhívás jelenik meg, amely alatt a szolgáltatást nem tudja használni,
- az üzenetnek furcsa a nyelvezete, hibás nyelvtani szerkezetű, szóhasználatú,
- a megszokottól eltérő képernyő elemek vagy beviteli mező jelennek meg,
- angol nyelvű SMS-t kap, noha a rendszert magyar nyelven használja,
- helyes azonosító, jelszó és ideiglenes kód megadását követően mégsem sikerül a belépés, ehelyett karbantartásra hivatkozó képernyőt lát.

Ilyen esetben soha ne adja meg adatait, jelszavait vagy a bank által iSMS/SMS-ben küldött jelszót.
Ha már megadta és mégis sikertelen volt a belépése, AZONNAL szakítsa meg az internet kapcsolatot az adott oldallal, valamint hívja a Telebankunkat a +36 1 510 0527 számon.

Az egyedi átutalás aláírására iSMS/SMS-ben kapott kód begépelése előtt ellenőrizze az iSMS/SMS-ben az átutalás összegét és a cél számlaszámot!

Gyanús jel hiánya esetén is az átutalás után MINDIG AZONNAL ellenőrizze a számlatörténetben és/vagy az átutalásról szóló értesítő iSMS/SMS-ben (amennyiben iSMS/SMS értesítőre szerződött) a cél számlaszámot és az összeget. Eltérés esetén AZONNAL hívja a GRÁNIT Telebankot a +36 1 510 0527 számon.

Az utóbbi időben egyre gyakoribb tapasztalat, hogy ismeretlen személyek a NAV, illetve más hivatalos szervezetek nevével visszaélve igyekeznek rábírni Bankunk ügyfeleit, hogy ál e-mail címekre küldjék el személyes banki azonosítóikat, bankkártyaadataikat, amelyekkel azután jogosulatlan tranzakciókat kezdeményeznek Ügyfeleink bankszámlájának terhére.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a NAV, vagy más hivatalos szervezetek soha nem kérik Bankkártya adatok megadását.

Amennyiben olyan e-mailt vagy üzenetet kap, melyben kérik, hogy a Bank szolgáltatásaihoz használt adatait, azonosítóját egy e-mailben küldött linkre kattintva vagy egy telefonszámon adja meg, kérjük, hogy ezen megkereséseknek soha ne tegyen eleget. Helyette haladéktalanul értesítse a Bank ügyfélszolgálatát!

Kérjük olvassa el általános biztonsági tájékoztatónkat is: www.granitbank.hu/biztonsagitajekoztato